KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Szatinált Karácsonyi mécsestartó

Image A téli deres táj hangulatát, vagy akár a jégvirágokat az ablakról is mécsestartóinkra, karácsonyfadíszeinkre varázsolhatjuk a szatináló massza segítségével.
bridge mediaBoots


Ragasszunk a kiválasztott üveg mécsetartóra különböző sablonokat. Az így kitakart részen nem lesz szatinált a felület. Sablonként használhatók az öntapadó matricák, valamint az egyenes sávok kitakarásához szigetelő szalag.
Image 


A szatináló masszát szivacs segítségével, apró, tunkoló mozdulatokkal vigyük fel az üvegfelületre. Vigyázzunk, hogy a már elkészült részeket ne kenjük szét!
Image

Miután az összes üvegfelületet szatináltuk, a sablonokat még a massza teljes száradása előtt távolítsuk el, mert azután a minták kontúrja megsérülhet, és javításuk később szinte lehetetlen. A kisebb mintákat tű segítségével távolítsuk el, mert így nem maszatoljuk el a száradó masszát.
Image

A teljesen megszáradt mécsestartón a nem szatinált felületeket üvegfestékkel befesthetjük, a mintákat üvegkontúr festékkel díszíthetjük.
 Image
Kreatív Hobby Áruház
1085 Budapest, Üllői út 18.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó