KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gyors és egyedi képeslapok

Karácsonyi képeslap Mucsi Martina ötlete
Running sport medianike lunar janoski black and gold swoosh blue

Ismét az időhiányban szenvedőknek szeretnék egy egyszerű, mégis nagyon hatásos megoldással szolgálni!

Hozzávalók:

* színes fotópapírok (A4)
* színes karácsonyi mintájú papírok
* fehér hullámkarton
* kis gombok
* vékony kenderzsinór
* esetleg még: fehér és metál színű tintapárna, kis csillag nyomda

Elkészítés:
1. A képeslap alapja színes A4-es fotópapír vagy pasztellpapír, amit három egyforma részre vágunk, éppen akkorákra, amelyek egy-egy francia borítékban majd elférnek. Annyi papírt vegyünk tehát, amennyi hárommal szorozva a tervezett képeslapok mennyisége! Én most inkább sötét tónusúakat válogattam, de lehet bármilyen színt használni, a lényeg, hogy harmonikus legyen majd a többi hozzávalóval.

2. Összeválogatunk 3-5 fajta maradék karácsonyi (csomagoló)papírt, de természetesen beszerezhetünk karácsonyi mintájú vastagabb decoupage- vagy scrapbook-papírokat is. ezekből kb. 7 cm széles csíkokat vágunk, melyeket aztán hosszúkás háromszögekre szabdalunk, a képeslapokhoz képest kétszeres mennyiségben - ezek lesznek majd a fenyőfák!

3. A hó a fehér hullámpapírból készül. 10x6 cm-es négyszögeket vágunk belőle, amelyeket középen a rövid oldalán ferdén kézzel kettészakítunk - így készül a szabálytalan havas domboldal.

4. Ezek után kezdődhet a ragasztás: először a fehér hullámpapírt ragasztjuk fel a lap aljára, aztán a jobb oldali fenyőfa következik. Ennek az aljából felragasztás előtt érdemes egy fél centit levágni, mert ez van a tájképen "távolabb".

5. A másik, bal oldali, "elülső" fenyőfát érdemes kétoldalú pufiragasztóval felragasztani, a háromszög minden sarkába egy kis darab ragasztóval, így lesz a kép háromdimenziós!

6. Végül felkerülhet a fenyőfa tetejére a csúcsdísz, azaz egy zsinórral átfűzöt kisebb gomb, folyékony vagy szintén pufiragasztóval.

2

3b400

Utolsó simítások, tippek:

A fa törzsét (sötétebb alap esetén) fehér színű zselés filtollal rajzoltam meg, a fák köré apró csillag mintájú nyomdával, fehér festékkel nyomtattam párat és a képeslap szélét a fehér tintapárnával antikoltam. Lehet használni metál színű tintapárnát is az öregítéshez, én a havas domboltalt húztam át könnyedén egy aranyszínűvel. Ha több időnk és türelmünk van, a fenyőfák széleit is lehet így még felragasztás előtt antikolni.
Érdemes úgy csinálni a lapokat, hogy először minden lapra felragasztjuk a havat és az egyik fát, aztán a következő körben a másik fát és végül mindre a gombokat. Az utolsó körben jönnek a törzsek, a pecsét és az antikolás. Így nagyon gyorsan végezhetünk!:-)

Karácsonyi képeslap   

3c400
A megszólítás és az üdvözlet a fehér zselés tollal írva kerülhet a fák fölé a lapra.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó