KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

CD lemezekből aranyosat, könnyen

Image Tölgyfaszegi Linda  ötlete
Running sports2021年はコラボレーション祭り!人気ブランドのコラボアイテム10選
Ha kicsúsztunk a karácsonyi készülődés közben az időből, de még szeretnénk olcsón, könnyen, gyorsan valami aranyosat készíteni akkor a rossz, elhasznált CD-ből megtehetjük a decoupage technika segítségével.

Hozzávalók:
használt CD lemezek
fehér öntapadós vignetta
fehér akril festék
decoupage ragasztó
szalvéta, rizs vagy decoupage papír
struktúra paszta, spatula
színes szalag
ragasztó pisztoly, olló, ecset, esetleg szivacs
Image
Az elkészítés menete:
A CD lemezek közepén található lyukat az öntapadós vignettával ragasszuk le. Ha ez meg van, akkor a CD-t alapozzuk le a fehér akril festékkel (ezt szivaccsal, könnyel megtehetjük). Míg szárad a lemez addig válasszuk ki a mintát. Ha szalvétával, vagy rizspapírral dolgozunk akkor nem fontos előre méretre vágni elég, ha ráterítjük a lemezre és száradás után vágjuk körbe. A minta elhelyezése után középről kifele haladva felülről kenjük át a decoupage ragasztóval.

Száradás után vágjuk körbe a mintánkat, majd a CD-k szélén még egyszer húzzuk körbe ragasztóval, nehogy később esetleg elváljon. 

Kicsi száradás után a szélekre vigyük fel egy spatula segítségével a struktúra pasztát. A pasztára száradás közben szórhatunk csillámport, ha még díszesebbé szeretnénk tenni a műveinket.

A paszta száradása után fordítsuk meg a CD-t, és a szalagból elkészített masnit és akasztót a ragasztó pisztollyal ragasszuk rá. Ha azt szeretnénk, hogy a CD-k hátulja is szép legyen, akkor vagy fessük be azt is, vagy pedig ragasszunk rá kartonpapírt, vagy maradék anyagot. Természetesen mintától függően a díszítéshez használhatunk még fahéjat, szegfűszeget, gyöngyöket, szárazvirágokat, szárított gyümölcsöket, stb.… ez csak attól függ, hogy mit diktál a fantáziánk.


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó