KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ínycsiklandás kecskeségekkel II.

ImageAmikor elérkezik a június vége-július eleje beköszönt a kecsketej és kecskesajt szezonja.
Azért van ez így, mert ilyenkor a legdúsabb és legízesebb a tej és a sajt, mert ilyenkor a leggazdagabb a legelő.
No meg sajnos a pollenek is ilyenkor járják táncukat, ami az allergiás emberek szomorúsága. Az allergiának pedig első számú és a legkellemesebb gyógyszere: a kecsketej és a kecskesajt.

Ezért néhány  finom és nagyon gyors nyári recepttel kedveskedünk
Asszonytársainknak, melyek közül sokat a kerti partyk kedvencévé tehet, hogy elkésziteni is és elfogyasztani is könnyü!

A képen látható  receptünk a
KECSKESAJT PIRITÓSSAL  SALÁTAÁGYON
ImageJégsalátát, ruccola salátát (vagy amilyen van otthon) jól megmosva apróra tépünk, közékeverünk nyolc darabba vágott paradicsomot, uborkakockákat, és hagyma karikákat, vagy ujhagyma  darabokat.

Dobhatunk még közé paprika csíkokat is (esetleg marinálva)
Szórjuk meg apróra vágott kaporral, vagy petrezselyemmel, vagy mindkettővel. Az olajbogyó is remek dísze lehet, ha van kéznél.

Egy citrom kinyomott levét picit édesítsük   és ezzel locsoljuk meg a salátánkat.
Készítsünk piritóst akár óriáskifliből vágott karikákból, de bármi lehet, csak a mérete legyen kb. féltenyérnyi.

Erre helyezzünk egy szelet, vagy karika kecskesajtot és pár pillanatra tegyük a grillbe, vagy sütőbe, csak annyi időre, hogy ráolvadjon a piritósra.
Ha a társaság kibírja, a piritósokat fokhagymával bedörzsölhetjük.
Az így elkészített pirítósokat helyezzük a tálra teregetett saláta tetejére és már kínálhatjuk is.


PITÁBA TÖLTÖTT KECSKESAJT
ImageOldalunkon a  Konyhatündér által korábban  ajánlott Pitába tekerjünk bele egy jó kétujjnyi darab kecskesajtot a család izlése szerint megszórva apróra vágott zöldfüszerekkel (pld. petrezselyem, szurokfü, kapor, fokhagyma, hagyma).

Tekerjük fel a pitát és szurjuk át egy fogpiszkálóval, és tegyük be pár pillanatra a sütőbe, vagy grillbe.
Tálalhatjuk bármilyen  zöldfélével, ami otthon van, mert minden nagyon jól áll neki, pld. az uborkakarikák, paradicsomszeletek, paprika csikok és az olajbogyó.
Ám ha valaki inyenc, a nyári borizű almák, vagy az őszibarack  vékonyan szeletelve is remek kisérői ennek a mutatós ételnek.

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK! 
Utasi Ilona

További kérdések kecsketej termékek ügyében:
- beszerzőhely, tárolás, felhasználás, gyógytanácsok, stb : 30 476 0009     
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...