Töltött padlizsán török módra
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2007. november 16. péntek, 21:01
- Találatok: 12089
Sokféleképpen elkészíthető és könnyen tartósítható, hogy a hideg téli estéken is élvezhessük friss, kellemes ízét.
Hozzávalók:
- 4 db padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg darált hús
- 2 érett paradicsom
- 2 dkg majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál joghurt
- só és bors
Elkészítése:
A padlizsán tetejét fakéssel levágjuk, a belsejét kivájjuk, az üreget megsózzuk, és kb. fél óráig állni hagyjuk.
A padlizsán húsát és a vöröshagymát összeaprítjuk, olajon megpirítjuk.
Beletesszük a darált húst, a meghámozott és apróra vágott paradicsomot, a majorannát, a fokhagymát, sót és borsot és saját levében puhára pároljuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat és néhány evőkanál víz hozzáadásával közepes lángon 3/4 óráig sütjük.
A tálaláskor joghurtot adunk hozzá.