Párolt lilakáposzta barna mártással
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2009. április 09. csütörtök, 13:52
- Találatok: 7796
Pawlowszky Aranka receptje.
Running sport medianike lunar janoski black and gold swoosh blue
Hozzávalók:
* 1 kg lilakáposzta
* 60 dkg sertéskaraj
* 50 dkg burgonya
* 1 tasak Knorr barna mártás alap
* ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma
* só, borsika, petrezselyem
* 1 kg lilakáposzta
* 60 dkg sertéskaraj
* 50 dkg burgonya
* 1 tasak Knorr barna mártás alap
* ízlés szerint vöröshagyma és fokhagyma
* só, borsika, petrezselyem
Elkészítése:
A hagymát olajon megdinszteljük és a vékony csíkokra vágott káposztát köménymaggal, ecettel és cukorral ízesítve, a káposzta feléig vizzel felöntve megpároljuk.
A húst sóval, borsikával és petrezselyemmel olajban megsütjük (mindenki saját ízlése szerint fűszerezheti).
A mártáshoz a mártás alapot elkészítjük a leírás szerint. A hús zsiradékjában Én először megpárolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert mártást, amihez adjunk kevés lisztet is, így sűrűbb lesz.
Köretnek adhatunk hozzá krumpligombócot, főtt vagy sültkrumplit.
Jó étvágyat kívánok!
Pawlowszky Aranka
A húst sóval, borsikával és petrezselyemmel olajban megsütjük (mindenki saját ízlése szerint fűszerezheti).
A mártáshoz a mártás alapot elkészítjük a leírás szerint. A hús zsiradékjában Én először megpárolom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert mártást, amihez adjunk kevés lisztet is, így sűrűbb lesz.
Köretnek adhatunk hozzá krumpligombócot, főtt vagy sültkrumplit.
Jó étvágyat kívánok!
Pawlowszky Aranka