Zöldséges mix
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2009. máj. 06. szerda, 06:10
- Találatok: 7075
Pawlowszky Aranka: egy egyszerű recept
Running Sneakers StoreAir Max 270 Men
Ez a tészta étel receptem nagyon egyszerű, ha nincs ötletünk, mit főzzünk gyorsan elkészíthető, variáljuk ízlésünk szerint.
Hozzávalók:
* 50 dkg spagetti tészta
* 300 ml főzőtejszín
* 20 dkg sárgarépa
* 20 dkg zöldborsó
* 20 dkg morzsolt csemege kukorica
* 20 dkg brokkoli
* 20 dkg cukkini, vagy bármilyen más zöldség amit szeretnénk
* 1 fej vöröshagyma
* 1 liter tyúkhúsleves vagy 1 tyúkhúsleves kocka
* 3-4 dkg liszt
* reszelt sajt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpároljuk a kockára vágott sárgarépával. Ha elkészült, felöntjük a tyúkhúsleves levével, és vízzel, majd beletesszük a többi zöldséget is. Ha szükséges még sózzuk. Fedő alatt a zöldségek puhulásáig pároljuk. Ha a zöldségek puhák, felöntjük a tejszínnel, és tovább főzzük. Petrezselyemmel fűszerezzük. Végül behabarjuk a liszttel és készre főzzük.
Előnye: kedvünkre variálhatjuk a zöldségeket benne.
Húsos változat: tehetünk bele kolbászt és virslit, vagy darálthúst.
A mártás készíthetjük: sűrített paradicsommal is, ebben az esetben tegyünk egy pici cukrot a szószba. Éppen csak annyit, hogy ne legyen savanyú.
A sűrített paradicsomot helyettesítheti üveges lecsó is.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk (Pannónia sajttal a legfinomabb)
Jó étvágyat!
Pawlowszky Aranka
Hozzávalók:
* 50 dkg spagetti tészta
* 300 ml főzőtejszín
* 20 dkg sárgarépa
* 20 dkg zöldborsó
* 20 dkg morzsolt csemege kukorica
* 20 dkg brokkoli
* 20 dkg cukkini, vagy bármilyen más zöldség amit szeretnénk
* 1 fej vöröshagyma
* 1 liter tyúkhúsleves vagy 1 tyúkhúsleves kocka
* 3-4 dkg liszt
* reszelt sajt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpároljuk a kockára vágott sárgarépával. Ha elkészült, felöntjük a tyúkhúsleves levével, és vízzel, majd beletesszük a többi zöldséget is. Ha szükséges még sózzuk. Fedő alatt a zöldségek puhulásáig pároljuk. Ha a zöldségek puhák, felöntjük a tejszínnel, és tovább főzzük. Petrezselyemmel fűszerezzük. Végül behabarjuk a liszttel és készre főzzük.
Előnye: kedvünkre variálhatjuk a zöldségeket benne.
Húsos változat: tehetünk bele kolbászt és virslit, vagy darálthúst.
A mártás készíthetjük: sűrített paradicsommal is, ebben az esetben tegyünk egy pici cukrot a szószba. Éppen csak annyit, hogy ne legyen savanyú.
A sűrített paradicsomot helyettesítheti üveges lecsó is.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk (Pannónia sajttal a legfinomabb)
Jó étvágyat!
Pawlowszky Aranka