Víg legények tortája
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2010. máj. 26. szerda, 06:44
- Találatok: 15995
Lehet, hogy már sokan ismerik, de egyszerű és ízletes, előtte nap is elkészíthető.
Hozzávalók az alaphoz:
* 3 db kerek pizzalap
* 1 e.k. Olaj
Hozzávalók a pórékrémhez:
* 1 közepes póréhagyma
* 5 dkg vaj
* 15 dkg natúr vajkrém
* só, őrölt fehérbors, kömény
Hozzávalók a körözötthöz:
* 20 dkg túró
* 5 dkg vaj
* 2-3 e.k.
* Tejföl
* 1 kiskanál paprikakrém
* 1 kiskanál mustár
* só, kömény
* 1 fej hagyma, fokhagyma
Elkészítése:
A pizzalapok mindkét oldalát olajon megpirítjuk.
A pórés krém elkészítéséhez a hagymát zöldjével együtt fölvágjuk.
Hozzáadjuk a vajat, vajkrémet, majd megsózzuk, megborsozzuk, végül jól összekeverjük.
A körözötthöz áttörjük a túrót.
Hozzáöntjük a vajat, tejfölt, beleaprítjuk a hagymát, az apróra vágott fokhagymát is beleszórjuk, majd jól összekeverjük.
Eztán a paprikakrémet, a mustárt, a sót és a köményt is hozzákeverjük.
Fogjuk a pizzalapokat, a legalsót pórés krémmel, a következőt pedig körözöttel kenjük meg.
Eztán a harmadik lapot is ráillesztjük és a maradék körözöttel megkenjük a torta külsejét.
A tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve szalámival, petrezselyemmel díszítjük.