Pizzás muffin
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2010. december 26. vasárnap, 07:27
- Találatok: 21403
Vendégek fogadására is kiváló csemege.
Hozzávalók (18 db-hoz)
"Száraz" adalékok:
* 2,5 bögre (7,5 dl) liszt
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 teáskanál só
* 1 / 2 teáskanál pizza fűszerkeverék és oregánó
* csipet cayenne bors
* csipetnyi szárított bazsalikom
* 5 deka sajt
* 5 deka gomba
* 1-2 vöröshagyma
* 10 deka húsféleség (sonka, kolbász, szalámi, sülthús, pörkölt, stb)
- 1 / 2 teáskanál fűszerpaprika, vegeta
"Nedves" adalékok:
* 1 bögre (3 dl) tej
* 2 tojás
* 1 / 2 bögre (1,5 dl) vaj
* néhány evőkanál ketchup
* olivaolaj
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fűszereket.
A sajtot vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverjük össze újra.
Szeleteljük fel a gombát, vágjuk kockákra a hagymát és csíkokra a húsokat.
A hagymát pároljuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a gombát és a végén a húsokat és kevergetve pirítsuk át kissé.
Hűtsük le, és keverjük bele a lisztet a fűszerekkel.
Keverjük el a tojásokat, tegyük hozzá a felolvasztott vajat és alapos elkeverés után öntsük hozzá a tejet.
A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a nedves elegyet és alaposan forgassuk át, hogy ne legyen csomós.
A muffin tepsibe tegyük be sorra a papírokat.
Öntsünk egy kanálnyi tésztát az aljára és nyomjunk rá a tubusból egy kevés ketchupot.
Végül tegyünk rá annyi tésztamasszát, hogy a karimától fél centire legyen.
Minden muffint szórjunk meg reszelt sajttal és egy csipet oregánóval.
Tegyük a 200 ° C-ra előmelegített sütőbe.
Süssük 25-30 percig , amíg a tetején a sajt icipicit pirulni kezd. Arra azonban vigyázzunk, hogy meg ne süljön túlságosan a sajt, mert keserűvé válik.
Jó étrvágyat hozzá!