Tepsis kenyér
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2009. máj. 06. szerda, 06:56
- Találatok: 6688
Ezúttal egy viszonylag gyorsan elkészíthető, kiadós étel receptjét szeretném ajánlani
Adidas footwearNike Air Max 270
Hozzávalók 4 személyre
* Fél kiló fehérkenyér felszeletelve
* 10 db tojás
* 30 deka főtt, füstölt sonka vagy: virsli
* 30 deka brokkoli, vagy gomba
* Fél kiló fehérkenyér felszeletelve
* 10 db tojás
* 30 deka főtt, füstölt sonka vagy: virsli
* 30 deka brokkoli, vagy gomba
* 3 nagy fej hagyma
* 3 evőkanál tejföl
* 3 deci tej
* 30 deka füstöltsajt
* oliva olaj
* só, őröltbors, fokhagyma
* virág, vagy szív formájú sütiszaggató forma
Elkészítése:
A felszeletelt kenyérből a sütiszaggatóval kivágunk 6-8 formát.
A maradék kenyeret laskára vágjuk.
3 tojást, a tejet és csipet sótkeverjünk el egy tálkában és forgasuk bele a laskára vágott kenyeret, majd tegyük félre.
A hagymát kockázzuk apróra.
Kockázzuk fel a húsfélét.
A brokkolit (gombát) vágjuk négyfelé és forró (sótlan!) vízben lobogtassuk 2-3 percig, majd szűrjük le.
A maradék 7 db tojást keverjük el a tejföllel, az összetört fokhagymával, a fűszerekkel, 5-6 evőkanál olajjal és a sóval.Öntsük hozzá a kenyér áztatása után maradt keveréket is.
Összeállítás:
Egy kisebb tepsit kenjünk ki kevés olivaolajjal.
Az aljára rétegezzünk egy sor (a fenti módon beáztatott kenyeret)
A befűszerezett, előkészített tojásos masszába dobjuk bele a lehűlt brokkolit, húsfélét, hagymát.
Nyomkodjuk a tetejére a virágformájú kenyereket.
Reszelt füstöltsajtot szórjunk mindegyik virág tetejére.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük mindaddig, amíg a sajt alaposan ráolvad és a kenyérvirágok széle
picit kezd pirosodni. Arra vigyázzunk, hogy a sajt ne barnuljon meg sötétre, mert keserűvé válik.
Jó étvágyat ehhez a remek, laktató, olcsón is megvalósítható egytálételhez!
Paradicsom és saláta illik hozzá legjobban.
* 3 evőkanál tejföl
* 3 deci tej
* 30 deka füstöltsajt
* oliva olaj
* só, őröltbors, fokhagyma
* virág, vagy szív formájú sütiszaggató forma
Elkészítése:
A felszeletelt kenyérből a sütiszaggatóval kivágunk 6-8 formát.
A maradék kenyeret laskára vágjuk.
3 tojást, a tejet és csipet sótkeverjünk el egy tálkában és forgasuk bele a laskára vágott kenyeret, majd tegyük félre.
A hagymát kockázzuk apróra.
Kockázzuk fel a húsfélét.
A brokkolit (gombát) vágjuk négyfelé és forró (sótlan!) vízben lobogtassuk 2-3 percig, majd szűrjük le.
A maradék 7 db tojást keverjük el a tejföllel, az összetört fokhagymával, a fűszerekkel, 5-6 evőkanál olajjal és a sóval.Öntsük hozzá a kenyér áztatása után maradt keveréket is.
Összeállítás:
Egy kisebb tepsit kenjünk ki kevés olivaolajjal.
Az aljára rétegezzünk egy sor (a fenti módon beáztatott kenyeret)
A befűszerezett, előkészített tojásos masszába dobjuk bele a lehűlt brokkolit, húsfélét, hagymát.
Nyomkodjuk a tetejére a virágformájú kenyereket.
Reszelt füstöltsajtot szórjunk mindegyik virág tetejére.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük mindaddig, amíg a sajt alaposan ráolvad és a kenyérvirágok széle
picit kezd pirosodni. Arra vigyázzunk, hogy a sajt ne barnuljon meg sötétre, mert keserűvé válik.
Jó étvágyat ehhez a remek, laktató, olcsón is megvalósítható egytálételhez!
Paradicsom és saláta illik hozzá legjobban.