KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Réteges csirke

0tt160A finom és könnyen készíthető ételek közül ez az egyik kedvencem * 3 db csirkemell filé
* 10 deka liszt
* 1,5 deci olivaolaj
* só
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 10 deka füstöltsajt szeletelve
* 10 deka sajt reszelve Image


Az alaposan megmosott és megszárított csirkemellet besózzuk.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk és elkeverjük az olivaolajban.
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egyenként megforgatjuk a lisztben.
Egy kiolajozott kisebbfajta tepsibe terítjük (kerek formába is halmozhatjuk).
Ahogy egy réteggel megtelt a tepsi, a fokhagymás olivaolajból locsolunk a réteg tetjére, majd a szeletelt füstöltsajttal beborítjuk.

Image

Ezután újabb réteg lisztezett csirkemell következik, ha még maradt. Amennyiben nincs több rétegre való, a tetejét ugyanúgy fokhagymás olajjal megöntözzük és a reszelt sajttal meghíntjük.
120 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Image
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...