Isteni Lencsesaláta
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2007. december 30. vasárnap, 15:30
- Találatok: 17233
Aki nem szereti túlzottan a lencsét, ezt a formáját az is kedveli.
latest jordan SneakersAir Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale
Hozzávalók:
* 0,5kg lencse
* 4-5 fej lilahagyma
* 2 db babérlevél
* 1 mokkáskanál őröltbors
* 3 citrom leve
* 2 kávéskanál + 1 mokkáskanál só
* 1 púpos kávéskanál porcukor
* 2 evőkanál olivaolaj
* 5 deka feta sajt
Elkészítése:
A lencsét 2-3 órával a felhasználás előtt alaposan megmossuk és beáztatjuk.
Feletsszük főni annyi hideg vízben amennyi ellepi, 2 kávéskanál sóval és a babérlevéllel.
Figyeljük, nehogy szétfőjön (forrástól számítva kb. félóra).
Közben készítsük el a salátalét.
Egy tálba öntsük bele a citromok kifacsart levét, az olajat, cukrot, borsot. Keverjük össze 1 deci vízzel.
A lilahagymát vágjuk karikákra, vagy nagyobbacska kockákra és dobjuk a salátalébe.
Készíthetjük marinált vöröshagymával is. Ebben az esetben a karikára vágott vöröshagymát leforrázzuk annyi vízzel, ami ellepi. Tíz perc múlva leszűrjük róla a vizet és beledobjuk még melegen a salátalébe.
A megfőtt lencsét leszürjük és úgy forrón a salátalébe keverjük.
Hagyjuk kihűlni és összeérni, majd tegyük a hűtőbe.
Tálaláskor szórjunk a tetejére kockákra vágott feta sajtot.
Jó étvágyat hozzá!