Spárgás lepény
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2008. április 16. szerda, 10:11
- Találatok: 6252
Hozzávalók:
* 1 csomag mirelit leveles tészta
* 1 csomag spárga
* 1 kis doboz tejföl
* reszelt füstölt sajt
* csipet só, bors
* 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A leveles tésztát felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából akkorára, amekkora a tepsink. A tészta széleit kissé hajtsuk fel, hogy peremet kapjunk.
A tejfölt, sót, borsot, olajat keverjük össze és kenjük meg vele a tészta tetejét.
Helyezzük rá a füstölt sajtot
* 1 csomag mirelit leveles tészta
* 1 csomag spárga
* 1 kis doboz tejföl
* reszelt füstölt sajt
* csipet só, bors
* 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A leveles tésztát felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából akkorára, amekkora a tepsink. A tészta széleit kissé hajtsuk fel, hogy peremet kapjunk.
A tejfölt, sót, borsot, olajat keverjük össze és kenjük meg vele a tészta tetejét.
Helyezzük rá a füstölt sajtot
A spárgát tisztítsuk meg és helyezzük el szépen sorban a tetejére.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Helyezzük be az elkészített lepényt és 15 perc múlva ellenőrizzük. Amikor szép sült a tésztája, kivesszük.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Helyezzük be az elkészített lepényt és 15 perc múlva ellenőrizzük. Amikor szép sült a tésztája, kivesszük.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
A sajtot a tetejére is helyezhetjük. Ebben az esetben azonban 2-3 percig lobogva forró sós vízbe dobjuk a spárgát és csak utána helyezzük a tejföllel megkent tésztára.
Jó étvágyat hozzá!
A sajtot a tetejére is helyezhetjük. Ebben az esetben azonban 2-3 percig lobogva forró sós vízbe dobjuk a spárgát és csak utána helyezzük a tejföllel megkent tésztára.
Jó étvágyat hozzá!