Tortilla: olcsó, finom, nem hízlal
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2008. máj. 28. szerda, 20:58
- Találatok: 54338

..., mert olcsó, sok zöldséggel kombinálható és elronthatatlan.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
3/4 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olivaolaj (vagy olvasztott vaj)
2/3 csésze meleg víz
Elkészítése:
A víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk.
Befedve 15 percig pihentetjük.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 teáskanál só
3/4 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olivaolaj (vagy olvasztott vaj)
2/3 csésze meleg víz
Elkészítése:

Befedve 15 percig pihentetjük.

A kész lepényeket ismét befedjük, nehogy kiszáradjanak.

A készeket tányérral, vagy alufóliával lefedjük ésmelegen tartjuk.

A liszthez keverhetünk 1 púpos kávéskanál kurkumát, ekkor vonzóan sárga és kellemes háttérízt kap a tortillánk.
Egy deci spenótlevet önthetünk a vízhez (annyival kevesebb legyen a víz). Ettől halvány zöld színű lesz.
Töltelék:
Grillezett csirkemell csíkok
jégsaláta (vékony csíkokra vágva
paradicsomkarikák (fekete borssal, sóval)
póréhagyma
paprika
sajt
Mártás:
1 pohár tejföl
1 evőkanál olivaolaj
pici só
1 gerezd fokhagyma
oregánó
kapor
bazsalikom
A mártással kenjünk át egy tortillát.
Tegyünk rá a húsból, zöldségekből, sajtból.
Fedjük be egy másik tortillával, Kenjük be a tetejét a mártással és forró sütőbe toljuk 2-3 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Töltelék:
Grillezett csirkemell csíkok
jégsaláta (vékony csíkokra vágva
paradicsomkarikák (fekete borssal, sóval)
póréhagyma
paprika
sajt
Mártás:
1 pohár tejföl
1 evőkanál olivaolaj
pici só
1 gerezd fokhagyma
oregánó
kapor
bazsalikom
A mártással kenjünk át egy tortillát.
Tegyünk rá a húsból, zöldségekből, sajtból.
Fedjük be egy másik tortillával, Kenjük be a tetejét a mártással és forró sütőbe toljuk 2-3 percre.
Jó étvágyat hozzá!
