Brokkoli felfújt
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2008. november 09. vasárnap, 19:22
- Találatok: 11570
Hadarik Rita receptje.
Sportswear free shippingNike SB Dunk Low Pro Grey Blue Thunderstorm/Black/Light Cream BQ6817-200 Hozzávalók:
* 30-40 dkg párolt brokkoli
* 2 ek liszt
* 2 dl tej
* 1 el vaj
* só
* őrölt szerecsendió
* 5 dkg reszelt gauda sajt, 2 tojás (muffin sütőforma, papír kapszlik)
A brokkolit párolóedényben megpároljuk.
Közben a többi alapanyagból sűrű besamelt készítünk.
A vajat megpirítjuk a liszttel, majd kézi habverővel csomómentesen beledolgozzuk a tejet.
Sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot is.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat belekeverjük a langyosra hűlt besamelbe, a fehéreket habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a besamelhez.
A muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal, beletöltjük a masszát, és közepes hőfokon arany barnára sütjük.
Húsokhoz, halakhoz nagyon finom.
Ráadásul ez is egy olyan elkészítési forma, amit a kisgyerekek könnyebben el tudnak fogadni, hiszen úgy néz ki, mint egy sütemény, vagy mint egy pogácsa.
A felfújtakat egyébként speciális formákban szokás készíteni, ám nekem ilyen nincs.
Ezért arra gondoltam, hogy a muffin sütőforma is megteszi. Ha nincs esetleg az otthonunkban speciális sütőforma, bátran variáljunk azzal, ami rendelkezésünkre áll.
Kisbabáknak mint már említettem, 7 hónapos kortól adható a brokkoli.
Bármelyik variációt is készítjük, a párolóedénybe tegyünk egy kis burgonyát, sárgarépát, esetleg kis darab hagymát, hogy a picinek is legyen belőle valami finomság.
Az alapanyagokat forrázott vízzel pépesíthetjük.
Később 8 hónapos kortól joghurttal, reszelt sajttal még ízletesebbé lehet tenni számukra ezt az ételt.
TIPP: Ha friss brokkolit vásárolunk, csak olyat vegyünk meg, aminek élénk sötét zöld a színe. Ha már besárgult, megbarnult, akkor biztosan nem friss, ráadásul ez azt is jelenti, hogy C-vitamin tartalmából már jelentősen vesztett a zöldség.
* 30-40 dkg párolt brokkoli
* 2 ek liszt
* 2 dl tej
* 1 el vaj
* só
* őrölt szerecsendió
* 5 dkg reszelt gauda sajt, 2 tojás (muffin sütőforma, papír kapszlik)
A brokkolit párolóedényben megpároljuk.
Közben a többi alapanyagból sűrű besamelt készítünk.
A vajat megpirítjuk a liszttel, majd kézi habverővel csomómentesen beledolgozzuk a tejet.
Sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot is.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat belekeverjük a langyosra hűlt besamelbe, a fehéreket habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a besamelhez.
A muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal, beletöltjük a masszát, és közepes hőfokon arany barnára sütjük.
Húsokhoz, halakhoz nagyon finom.
Ráadásul ez is egy olyan elkészítési forma, amit a kisgyerekek könnyebben el tudnak fogadni, hiszen úgy néz ki, mint egy sütemény, vagy mint egy pogácsa.
A felfújtakat egyébként speciális formákban szokás készíteni, ám nekem ilyen nincs.
Ezért arra gondoltam, hogy a muffin sütőforma is megteszi. Ha nincs esetleg az otthonunkban speciális sütőforma, bátran variáljunk azzal, ami rendelkezésünkre áll.
Kisbabáknak mint már említettem, 7 hónapos kortól adható a brokkoli.
Bármelyik variációt is készítjük, a párolóedénybe tegyünk egy kis burgonyát, sárgarépát, esetleg kis darab hagymát, hogy a picinek is legyen belőle valami finomság.
Az alapanyagokat forrázott vízzel pépesíthetjük.
Később 8 hónapos kortól joghurttal, reszelt sajttal még ízletesebbé lehet tenni számukra ezt az ételt.
TIPP: Ha friss brokkolit vásárolunk, csak olyat vegyünk meg, aminek élénk sötét zöld a színe. Ha már besárgult, megbarnult, akkor biztosan nem friss, ráadásul ez azt is jelenti, hogy C-vitamin tartalmából már jelentősen vesztett a zöldség.