KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Szűzpecsenye konyakszósszal

Image Káplán Erika receptje: 80 fokon sült szűzpecsenye konyakszósszal és mini krumpligratinnal
Nike shoesPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers

Hozzávalók:
* 50 deka szűzpecsenye
* kevés olaj
* 2 deci tejszín
* 1 kis konzerv sűrített paradicsom
* féldeci konyak
* só, bors, rózsabors
* 5-6 szem krumpli
* 2 deci tejszín
* rózsabors

Elkészítése:
A szűzpecsenyét egy serpenyőben forró olajon minden oldalról pirosra sütöttem, majd sóztam, borsoztam és a 80 fokos meleg sütőben felmelegített tüzálló tálba tettem.
1 és fél órát lefedés nélkül a sütőben "sütöttem" (pároltam).

Közben a serpenyőbe öntöttem a tejszínt. Beletettem a sűrített paradicsomot, egy habverővel kis tűzön alaposan összekevertem. Sóztam, borsoztam és a konyakkal ízesítettem. Félretettem.

A krumplit a nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem, kicsit sóztam és kis, kiolajozott tűzálló tálakba tettem.

Leöntöttem a tejszínnel, úgy, hogy ellepje.

A hús mellé tettem a kis gratinokat és a hússal együtt sütöttem.

Utána a húst kivettem, letakartam és közben a sütőt felforrósítottam. A mini gratinokat pirosra sütöttem, majd kiborítottam.

A húst 3 centis szeletekre vágtam, őrölt rózsaborssal megszórtam és a szósszal, valamint a gratinnal együtt tálaltam.

Image

Káplán Erika
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...