Szűzpecsenye konyakszósszal
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2009. február 08. vasárnap, 20:44
- Találatok: 8203
Káplán Erika receptje: 80 fokon sült szűzpecsenye konyakszósszal és mini krumpligratinnal
Nike shoesPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers
Hozzávalók:
* 50 deka szűzpecsenye
* kevés olaj
* 2 deci tejszín
* 1 kis konzerv sűrített paradicsom
* féldeci konyak
* só, bors, rózsabors
* 5-6 szem krumpli
* 2 deci tejszín
* rózsabors
Elkészítése:
A szűzpecsenyét egy serpenyőben forró olajon minden oldalról pirosra sütöttem, majd sóztam, borsoztam és a 80 fokos meleg sütőben felmelegített tüzálló tálba tettem.
1 és fél órát lefedés nélkül a sütőben "sütöttem" (pároltam).
Közben a serpenyőbe öntöttem a tejszínt. Beletettem a sűrített paradicsomot, egy habverővel kis tűzön alaposan összekevertem. Sóztam, borsoztam és a konyakkal ízesítettem. Félretettem.
A krumplit a nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem, kicsit sóztam és kis, kiolajozott tűzálló tálakba tettem.
Leöntöttem a tejszínnel, úgy, hogy ellepje.
A hús mellé tettem a kis gratinokat és a hússal együtt sütöttem.
Utána a húst kivettem, letakartam és közben a sütőt felforrósítottam. A mini gratinokat pirosra sütöttem, majd kiborítottam.
A húst 3 centis szeletekre vágtam, őrölt rózsaborssal megszórtam és a szósszal, valamint a gratinnal együtt tálaltam.