Szilvás csirkefalatok
- Részletek
- Kategória: Sós
- Megjelent: 2007. november 16. péntek, 20:40
- Találatok: 8686
A gyümölcsök nemcsak kompótként vagy lekvárként finomak,...
Authentic Nike SneakersGifts for Runners
hanem legalább annyira ínycsiklandozóak és étvágygerjesztők bármilyen hús "társaságában" is.
Hogy ne menjünk túl messzire, ne gondolkozzunk semmilyen egzotikus gyümölcsben, hanem vegyük az egyszerű szilvát (aszaltszilvát). Szárnyashússal kombinálva, garantáltan kirángat fásultságunkból.
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 10 dkg vaj
- 1 fej hagyma
- 20 szem kimagozott szilva (vagy aszaltszilva)
- 1csésze húsleves
- 2 kanál cukor
Elkészítés:
5 dkg vajat megolvasztunk és beletesszük a húst.
Addig forgatjuk, míg kissé kifehéredik, akkor ízlés szerint megsózzuk.
Mikor a hús teljesen fehér, kivesszük a lábosból és egy tányérra tesszük.
A visszamaradt vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd botmixerrel pépesítjük azt.
Közben 5 dkg vajban megforgatjuk a kimagozott szilvát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és a pépesített hagymát.
Minderre ráöntünk egy csésze húslevest, befedjük és lassú tűzön pároljuk.
Tálalás előtt megpirítjuk a cukrot, feloldjuk két kanál vízzel, s ezt a húsra öntjük.
Köretnek rizs, vagy párolt hajdina (ugyanúgy készítjük, mit a rizst) illik hozzá.
A szilvát almával is helyettesíthetjük.
- 2 csirkemell
- 10 dkg vaj
- 1 fej hagyma
- 20 szem kimagozott szilva (vagy aszaltszilva)
- 1csésze húsleves
- 2 kanál cukor
Elkészítés:
5 dkg vajat megolvasztunk és beletesszük a húst.
Addig forgatjuk, míg kissé kifehéredik, akkor ízlés szerint megsózzuk.
Mikor a hús teljesen fehér, kivesszük a lábosból és egy tányérra tesszük.
A visszamaradt vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd botmixerrel pépesítjük azt.
Közben 5 dkg vajban megforgatjuk a kimagozott szilvát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és a pépesített hagymát.
Minderre ráöntünk egy csésze húslevest, befedjük és lassú tűzön pároljuk.
Tálalás előtt megpirítjuk a cukrot, feloldjuk két kanál vízzel, s ezt a húsra öntjük.
Köretnek rizs, vagy párolt hajdina (ugyanúgy készítjük, mit a rizst) illik hozzá.
A szilvát almával is helyettesíthetjük.